AC Feet & Skin Care - Specialisaties

 

Als gediplomeerd medisch pedicure  & medisch schoonheidsspecialist dermatologie – en lid van beroepsorganisatie NMMV, brancheorganisatie Stipezo & ProVoet   – heb ik mij na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden. 

Specialisten

Sandra

Ik Sandra Dijkstra-van Wees sta klaar voor de verzorging van uw voeten en/of huidverzorging van gelaat en lichaam.

Ik ben sinds 1988 gediplomeerd schoonheidsspecialist. waarna ik ben gaan doorstuderen voor ALLROUND VO & internationaal CIDESCO schoonheidsspecialist, microdermabrasie-expert & tot slot in 2014 afgestudeerd als Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie.

Tevens ben ik sinds 1991 gediplomeerd pedicure, ook in deze richting verder gestudeerd tot zelfs crebo erkend Medisch Pedicure gespecialiseerd in de Diabetische, Reumatische, Spastische, Verwaarloosde en/of Oudere voet maar ook de Oncologisch Voetzorg Verlening. Medisch Pedicure met de modules wondzorg en microbiologie leidt weer op tot het diploma Paramedisch Chiropodist. Verder de Pact schimmelnagel therapie en uiteraard ook de cosmetische voetverzorging.

Als gediplomeerd schoonheidsspecialiste  en pedicure ben ik aangesloten bij de ProVoet, Stipezo & NMMV. Zoals u kunt zien heb ik mij na de opleidingen verder verdiept in specialisaties en technieken.  Daarom kan ik u ook gespecialiseerde behandelingen aanbieden.
 
Zo kunnen ook patiënten met kanker bij mij terecht, na het volgen van de opleiding tot " Oncologisch Voetzorg Verlener " en de training van " Look Good Feel Better "  ben ik o.a. gespecialiseerd in het herkennen, communiceren, adviseerden en behandelen van deze cliënten.
 
Nog steeds bezoek ik beurzen, congressen, workshops of volg een opleiding zoals recentelijk "Paramedisch Chiropodist" maar ook heb ik de "Crebo MBO-4 Medisch Pedicure" dit is een rijkserkend diploma, hiervoor had ik al geruime tijd mijn branchediploma Medisch Pedicure. Ik vind het belangrijk om op het hoogst mogelijke niveau mijn vak uit te voeren, op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen is voor mij dan ook heel belangrijk.

Sinds 1988 gediplomeerd schoonheidsspecialist daarna verder gestudeerd voor ALLROUND-, VO- & internationaal CIDESCO schoonheidsspecialiste, microdermabrasie-expert & medisch schoonheidsspecialiste dermatologie.
Met al deze opleidingen ben ik gespecialiseerd in huidverzorging & huidverbetering

Tevens sinds 1991 pedicure maar ook hierin verder gestudeerd voor medisch pedicure gespecialiseerd in de oncologische, diabetische, reumatische, spastische, verwaarloosde en oudere voet, Pact schimmelnagel therapie.
Met al deze opleidingen ben ik gespecialiseerd in zowel medische als ook cosmetische  voetverzorging.

Maar ook sinds 1993 sportmasseur, gespecialiseerd in wellnessmassages zoals hotstone, kruidenstempel, bamboe, Hydrotherm (warmwaterkussen), honey, hot-chocolate, tradiotonele thaise, thaise voet, Bellabaci cupping, edelsteen, MudExperience en Lypossage.

Ria

Sinds 1989 MEDISCH PEDICURE gespecialiseerd in de diabetische, reumatische, spastische, verwaarloosde en oudere voet als ook de cosmetische voetverzorging, Oncologisch Voetzorg Verlener i.o.

Vele jaren werkervaring in de psychiatri en geriatri.

( Ria is heeft een herseninfarct gehad en is aan het revalideren, u kunt nog wel terecht bij Sandra).

Specialisaties

Pedicure specialisaties

Diabetische voet
Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet
Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie
Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek
De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek
Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat
Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage
Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Voetreflexzone-massage
Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.

Cosmetische voetverzorging
Cosmetische voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!

Beenharsen
Voor het verwijderen van (overmatige) beharing. Door de goede beheersing van de techniek is de behandeling nauwelijks pijnlijk. Het voordeel van het harsen is dat de haartjes ongeveer 4 – 6 weken weg blijven. 

Schoonheidsspecialiste specialisaties